Bilglas

Vi på Auto Bilservice erbjuder heltäckande expertservice för alla bilmärken. Bilglas är inget undantag. På vår verkstad kan du få snabb hjälp att byta eller laga bilglas om du drabbats av stenskott eller inbrott.

Det finns en anledning till att vi lagar och byter vindrutor. Eftersom du och dina medpassagerares säkerhet finns högst på listan för oss, vill vi påminna om att vindrutan i allra högsta grad är en del av bilens integrerade säkerhet. Får du ett stenskott, laga eller byt rutan på en gång innan den spricker upp mer.

Reparera eller byta bilglas?

I regel är det möjligt att laga ett bilglas om skadan eller stenskottet är mindre än en femkrona. Skadan får dock inte finnas närmare än fem centimeter från vindrutans kant. Om skadan har uppstått i synfältet, d.v.s inom 15 centimeter från rattens mittpunkt, måste du byta vindruta.

Vindrutan är en del av bilens säkerhet

En liten skada från ett stenskott kan snabbt utvecklas till en större spricka. Om du haft oturen att drabbas stenskott är det därför viktigt att du lagar bilglaset snarast möjligt. Tänk på att en trasig vindruta kan vara orsak till distraktion i trafiken och ge försämrad sikt vid mörkerkörning och dåligt väder. Det kan också resultera i en 2:a på besiktningen.

Den är inte bara en glasskiva du tittar igenom – i och vid rutan sitter ofta en mängd sensorer och annan teknik som är viktig för säkerhetssystemen i bilen. Dessutom är vindrutan en integrerad del i bilens struktur som inte bör försvagas. Bland annat ger den stöd åt airbags när de löser ut.

Auktoriserad servicepartner

Vi på Auto Bilservice är en auktoriserad servicepartner som kan din bil in i minsta detalj och ser till att allt fungerar som det ska. Om du har halvförsäkring eller mer betalar du dessutom bara självrisken, och den är ju densamma oavsett vem som lagar eller byter rutan. Så vänd dig till oss som är glasexperter på din bil.

Välkommen till Auto Bilservice!